مدیر عامل شرکت کشت و صنعت:600 هکتار به باغات پسته در گوهرکوه خاش افزوده می شود
مدیر عامل شرکت تولیدی صنعتی کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ گفت:با توجه به اینکه ظرفیتهای خوبی برای تولید محصول استراتژیک پسته در منطقه وجود دارد، امسال در یک برنامه ای منسجم 600 هکتار به سطح باغات پسته در منطقه گوهرکوه افزوده می شود.
قربانعلی موحد نیا در جریان سفر استاندار به خاش بیان کرد:هم اینک از مجموع 5200 هکتار زمینهای زیر کشت محصولات باغی و زراعی منطقه گوهرکوه که زیر نظر این شرکت بوده 10650 هکتار زیر کشت محصول پسته قرار دارد.
وی اظهار داشت:سالانه حدود یکهزار تن محصول با کیفیت پسته از باغات منطقه گوهرکوه برداشت و به بازار مصرف عرضه می گردد.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت گوهرکوه ادامه داد:برای توسعه باغات پسته نهالستانهایی با تولید انبوه یک و نیم میلیون اصله نهال در وسعت سه و نیم هکتار در اختیار داریم که بر مبنای برنامه اجرا و توسعه طرحهای نوین آبیاری این امر به رونق تولید محصولات با کیفیت کمک می کند.
موحدنیا افزود:در کارخانه ضبط پسته منطقه گوهرکوه و تمپ روزانه 40 تن پسته به مرحله فرآوری می رسد.
وی تصریح کرد:افزون بر هشتصد هکتار از اراضی زراعی زیر کشت محصولات گندم، علوفه دامی، ذرت و غلات دیگر قرار دارد.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ وجود باغ بیست هکتاری انگور یاقوتی در کنار پرورش چهار راس دام سبک، 2000 راس دام سنگین و قریب به پنجاه نفر شتر را از دیگر مزیتهای این شرکت عنوان کرد.
وی اظهار داشت:پتانسیل های خوبی برای پرواربندی سالانه ده هزار نفر شتر، پنج هزار راس دام سنگین و افزون بر یکصد هزار راس دام سبک و نیز راه اندازی دو واحد پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار با ظرفیت یکصد هزار قطعه ای در سال وجود دارد که در صورت حمایتهای ویژه دولت این امر به زودی محقق می گردد.
موحدنیا گفت:با توجه به اینکه در استان سیستان و بلوچستان 11 واحد کشتارگاهی وجود دارد با بهره گیری از این ظرفیت به راحتی می توانیم 30 تا 40 هزار تن گوشت را فرآوری و بسته بندی و به بازار مصرف عرضه کنیم.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ ادامه داد:یکی از مباحث مهم و استراتژیک در کشور و استان ما مواجه شدن با محدودیت ها و کمبودهای آبی است که در این راستا شرکت کشت و صنعت گوهرکوه با عمل به برنامه های دلت تاکنون 1200 هکتار از اراضی کشاورزی خود را به سامانه آبیاری نوین مجهز کرده و هم اینک با حجم سرمایه گذاری 96 میلیارد ریالی برنامه اجرای 1200 هکتار سامانه آبیاری نوین را در دستور کار خود قرار داده ایم.
موحدنیا افزود:آب مورد نیاز قریب به 5200 هکتار از زمین های کشاورزی شرکت از طریق 40 حلقه چاه تامین می گردد که دبی آنها در سابق 1700 لیتر در ثانیه بوده و هم اکنون به 930 لیتر در ثانیه کاهش پیدا کرده است.
وی گفت:در برنامه کشت امسال 2500 هکتار از اراضی ما زیر کشت محصولات قرار می گیرد و افزون بر 2500 هکتار دیگر در آیش سپری می شود.
استاندار سیستان و بلوچستان از اقدامات انجام شده در مجموعه کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ قدردانی کرد و افزود:با توجه به شناختی که از عزیزان ما در این مجموعه بزرگ وجود دارد امیدواریم به رونق مباحث تولید و اشتغالزایی و نیز صادرات کمک بشود.
علی اوسط هاشمی افزود:یقینا آثار و برکات همت و تلاش دست اندرکاران در مجموعه کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ در کنار مشارکتهای مردم سخت کوش منطقه تحول و شگفتی را به دنبال خواهد داشت و همگان از منافع آن بهره خواند برد.