خبر خاش آنلاین

این پایگاه خبری با هدف معرفی ظرفیتهای شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی گردید

این پایگاه خبری با هدف معرفی ظرفیتهای شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی گردید

برای معرفی شهرستان خاش همه دوستان و فعالان عرصه رسانه و خبر را دعوت می کنیم.

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران


مدیر امور منابع آب شهرستان خاش تاکید کرد:با توجه به اینکه کشت پاییزی در این شهرستان شروع شده است باید صرفه جویی در مصرف آب مدنظر کشاورزان باشد.
فرشاد گرگیچ روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:منابع آبی در شهرستان خاش به دلیل نبود بارش ها و تحلیل رفتن آب سفره های زیرزمینی با شرایط بحرانی مواجه است.
وی اظهار داشت:ترویج کشتهای الگویی و جایگزین،دور شدن از کشت های پرآب مانند گندم، ذرت و غیره راهکار مهم بهره برداری درست از منابع آبی به شمار می آید.
گرگیچ با اشاره به اینکه دولت بر اهمیت مصرف بهینه از آب تاکید دارد و نظر استاندار محترم نیز همین مبحث می باشد گفت:کشاورزان و بهره برداران این بخش با صرفه جویی می توانند به تقویت سفره های آب زیر زمینی کمک کنند.
مدیر امور منابع آب خاش ادامه داد:دولت در استان سیستان و بلوچستان روش آبیاری نوین در سطحی بالای 146 هزار هکتار را جایگزین آبیاری سنتی و غرق آبی کرده و خوشبختانه استقبال خوبی از این طرح صورت پذیرفته است.
گرگیچ بیان کرد:تاکنون شهرستان خاش در این مبحث پیشگام بوده و تاکنون قریب به ده هزار هکتار از زمین های کشاورزی منطقه به این سامانه ها مجهز شده اند.
این مسئول در ادامه اظهار داشت:رونق کشت پسته و توجه به کشت های الگویی مانند پنبه و گیاهان دارویی و غیره که از صرفه اقتصادی بالایی برخوردار هستند در شهرستان خاش مورد توجه قرار گرفته و امید می رود نتایج مثبت این برنامه ها به عنوان یک الگو در سطح کشور عملیاتی گردد.
وی افزود:امسال شهرستان خاش با بارش بسیار اندک کمتر از دو و نیم میلی متری شرایط دشواری را سپری کرده است و در صورت تداوم این امر و رعایت نکردن در مصرف درست از منابع آبی بایستی در انتظار لحظه های سختی از این بابت باشیم.
مدیر امور منابع آب خاش با اشاره به اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی به عنوان یک هدف مهم دولت در راستای بهره برداری درست از منابع آبی است گفت:تغییر اقلیم و کاهش باران در سطح منطقه، پائین بودن راندمان انتقال آب به مزرعه ، نداشتن الگوی کشت مناسب با توجه به شرایط اقلیمی، حفر چاه های غیر مجاز، اضافه برداشت از چاه های مجاز، برنامه توسعه کشاورزی بدون توجه به پتانسیل آبی دشت ها و استفاده بیش از ظرفیت آبهای زیرزمینی از عوامل ایجاد بحران بی آبی در این شهرستان است.
گرگیچ با تاکید بر اهمیت حفظ، احیاء و تعادل بخشی منابع آبی افزود: شش دشت تهلاب با مساحت هفت هزار و 520 کیلومتر مربع، پشتکوه با گستره سه هزار و 400 کیلومتر مربع، آبخوان با دو هزار و 690 کیلومتر مربع، گوهرکوه با دو هزار و 540 کیلومتر مربع، کارواندر با هزار و 950 کیلومتر مربع و ایرندگان با مساحت 770 کیلومتر مربع در شرایط بحرانی و ممنوعه بحرانی قرار دارند.
مدیر امور منابع آبی خاش اظهار داشت: 93 درصد آب خاش به مصرف کشاورزی، 6/6 درصد به مصرف آشامیدنی خانگی و کمتر از چهار درصد به مصرف بخش صنعت و خدمات می رسد که هرکدام از این بخشها به ترتیب 2100 میلیمتر، 4000 میلیمتر و 3500 میلیمتر تبخیر سالانه دارند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۱۹