مدارس کپری و غیراستاندارد معضل جدی در کیفیت آموزشی در ایرندگان خاش است
کمتر از یک ماه از شروع فصل جدید تحصیلی سپری شده و همچنان وجود مدارس کپری و غیر استاندارد معضل جدی در کیفیت آموزشی در ایرندگان خاش است.
در این ایام به دلیل نبود تجهیزات و امکانات آموزشی، ورزشی و بهداشتی در مدارس شور و نشاط تحصیلی در مدارس بخش ایرندگان وجود ندارد.
شهروندان ساکن در این بخش با ابراز گلایه و شکایت فراوان به دنبال توجه مسئولان برای بررسی و رفع این معضل هستند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان خاش گفت:محرومیت در مدارس و فقر آموزشی در ایرندگان به وضوح دیده می شود.
میرمراد مارندگانی افزود:فضای مجازی ظرفیت برجسته ای بوده که کمبودها، ضعف و سستی ها را به خوبی آشکار ساخته و از این طریق مردم ما که تاکنون مظلوم واقع شده اند مطالبات و خواسته های خود را پیگیری و دنبال می کنند.
وی اظهار داشت:تصاویری که اخیرا از امکانات موجود در مدارس بخش ایرندگان انتشار یافته بسیار نگران کننده بوده و بایستی بیشتر به این مبحث و رفع کمبودها پرداخته شود.
مارندگانی بیان کرد:تلاشها مسئولان برای ارائه خدمات و رفع محرومیتها ستودنی و قابل تقدیر می باشد اما برای بخشی مانند ایرندگان که بسیار پر ظرفیت ولی محروم می باشد باید بیشتر حمایت و سرمایه گذاری کنند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان خاش گفت:هم اینک افزون بر 1700 دانش آموزان در منطقه ایرندگان شرایط بد تحصیلی و آموزشی را سپری می کنند.
قاسم کوچکزایی مدیر آموزش و پرورش شهرستان خاش نیز با اذعان به وجود مشکلات و معضلات در سطح شهرستان و منطقه ایرندگان در حضور بخشدار ایرندگان به خبرنگار ما گفت:تا جایی که مشکلات مالی و اعتباری توسط دولت مرتفع گردد به راحتی می توانیم در امر ساخت و تجهیز مدارس تلاش نماییم.
مسئول روابط عمومی اداره آموزش و پرورش عشایر استان سیستان و بلوچستان نیز در واکنش به تصاویر انتشار یافته گفت:تصاویری که در فضای مجازی و سایتهای خبری استان با موضوع مدارس ایرندگان خاش درج شده مربوط به مدارسی بوده که تحت تصدی اداره آموزش و پرورش محترم شهرستان خاش است و زیرمجموعه آموزش و پرورش عشایر نمی باشد.
حمید نارویی افزود:این مدارس گر چه نام عشایر را هم یدک می کشند اما در زمان تحویل مدارس در منطقه ایرندگان روستاهای اطراف اسپه و خود روستای اسپه به عشایر تحویل گردیده است که چه به لحاظ فضای فیزیکی و چه امکانات و تجهیزات روند رو به رشدی را داریم به نحوی که حتی در مجتمع عشایری شهید مصطفی نجار اسپه کلاس هوشمند (برد هوشمند و رایانه) مورد استفاده همکاران و دانش آموزان عزیز عشایر قرار می گیرد.
وی یادآور شد: مدارسی که تحت تصدی آموزش و پرورش عشایر قرار دارند از مرکز استان تا فاصله دویست کیلومتری در پنج منطقه آموزشی و پرورشی خاش ؛ میرجاوه؛ نوک آبادخاش؛ نصرت آباد؛ نیمروز (سفیدآبه) بوده بطوری که تعدادی از مدارس این مناطق در اختیار عشایر است و شاید مدارسی هم که در سالهای ماضی در اختیار عشایر بوده و نام عشایر هنوز که هنوزه در تابلوی سر درب مدارس وجود دارد زمان تحویل مدارس از مناطق و شهرستانها در اختیار عشایر قرار نگرفته و تحت پوشش ادارات مناطق و شهرستانها هستند و فقط نام عشایر را یدک می کشند.
وی اظهار داشت:کلیه مدارسی که در اختیار عشایر بوده مجهز به سیستم رایانه و مدارس مستقل و شبانه روزی ها مجهز به کلاسهای هوشمند و حتی کلاسهای موضوعی (ریاضی، زبان و...) هستند.
نارویی تاکید کرد:مدارسی هم که در مناطق و روستاهای فاقد برق قرار دارند مجهز به لپ تاب بوده و تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی مناسب در مدارس موجود است.
ساکنان منطقه محروم ایرندگان در سالهای انقلاب اسلامی 21 شهید و 11 جانباز و ایثارگر را تقدیم اسلام و کشور کرده اند و هم اینک 480 طلبه در نقاط روستایی، 30 طلبه در مرکز بخش و 150 نفر نیز در سطح استان و نیز افزون بر 1750 دانش آموز ایرندگانی در 45 واحد آموزشی شهر خاش و منطقه ایرندگان تحصیل می کنند.
بخش 15 هزار نفری ایرندگان در یکصد کیلومتری جنوب خاش قرار دارد.