تحلیل خبرنگار:تب و تاب انتخابات در خاش رو به داغ شدن است
تحلیل خبرنگار:تب و تاب انتخابات در خاش رو به داغ شدن است
هر چه به موعد نام نویسی کاندیداهای انتخابات مجلس نزدیک تر می شویم تب و تاب در این عرصه در شهرستان خاش سیستان و بلوچستان داغتر می شود.
گر چه با تعیین افراد در ستاد انتخابات وزارت کشور، استانداری ها، فرمانداری ها، بخشداری ها و نیز شوراهای نگهبان و بازرسی شروع انتخابات کلید زده شده است اما داغی انتخابات در خاش قابل لمس است.
نشستهای دعوتی و مهمانی های پر خرج با حضور شوراهای مشورتی در سطح اقوام و نیز شورای مشورتی در سطح سران ائتلافی در این شهرستان برپا است و هر کدام از کاندیداها و نیز هواداران شان در تلاشند خود را بر افراد جامعه قالب کنند.
بسیاری از افرادی که به تایید صلاحیت خود اطمینان دارند مانند حمیدرضا پشنگ (ریگی) نماینده سه دوره مجلس و نماینده فعلی مردم خاش، علی کرد بخشدار سابق نوک آباد، امان الله کردی تمندانی استاد دانشگاه و برادر یک عضو هیئت مدیره منطقه آزاد تجاری چابهار، عبدالسلام از کارکنان سابق استانداری و مدیر دفتر مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در کنار نامهایی چون منصور کهرازهی، سعید شهنوازی، حمید شهرکی و غیره در حال فعالیت برای جلب نظر مردمی جهت حمایت از خود هستند.
گر چه در شهرستان خاش مانند سایر نقاط کشور از فعالیتهای حزبی و جناحی خبری نیست اما فعالیتهای قومی و مذهبی در رسیدن به اهداف نامزدها کفایت می کند.
هم اینک حمیدرضا پشنگ به تجربه سه دوره حضور خود و نیز حمایتهای طایفه ای خود و هم پیمان شدن با یک طایفه عمده دیگر دلبسته ( قلندرزهی) است.
پشنگ هم اکنون به دلیل عملکرد و شعارهای عملی نشده اش مخالفان فراوانی دارد که یکی از این مباحث آبرسانی از کارواندر به خاش بوده که مردم را برای استفاده از آب در دوازده سال حضور او در مجلس چشم انتظار گذاشته است.
گر چه سران و ریش سفیدان طایفه قلندرزهی و نیز طایفه ریگی حمایت خود را از وی اعلام کرده اند اما نخبگان و جوانان و روشنفکران این طوایف به مانند سایر اقشار مردمی خاش بر انتخاب او نظر ندارند مگر اینکه باری دیگر در ائتلاف سران خاش فرد ضعیفی مانند خدابخش کردی تمندانی گنجانده شود تا او به هدفش برسد.
البته پشنگ در این مدت چه در تهران و چه در حوزه انتخابیه اش روی خوش به مهمانان و هم وطنان نشان داده و این امر کنار قوت ایمانی اش مزیت و امتیاز بزرگ وی محسوب می گردد.
علی کرد بخشدار سابق نوک آباد خاش با هفده سال سابقه در این عرصه و نیز شغل شریف معلمی با بیش از ده سال سابقه و نیز برخورداری از وابستگی و رشته داری با اقوام مختلف شهرستان بعنوان رقیب بسیار جدی پشنگ محسوب می گردد و اگر به طور صد در صدی مورد حمایت سران ائتلافی قرار گیرد درصد موفقیت وی نیز بیشتر خواهد بود.
هم اینک جوانان دهه شصت و هفتاد که از دانش آموزان وی بوده اند و با خلق و خوی او آشنایی دارند و مردمان شهر و حوزه نوک آباد با توجه به شناختی که از او پیدا کرده اند و می دانند برای پیگیری خواسته هایشان فردی مفید خواهد بود بیشتر به او دل بسته اند و این موضوع از مزیت های بارز کرد می باشد.
امان الله کردی تمندانی بعنوان فردی با سواد و عضو هیئت علمی دانشگاه که در دوره قبل نتوانست در عرصه رقابت با نامزدهای انتخاباتی حضور پیدا کند امسال پایش را در کفش آهنین قرار داده و تلاش دارد که خود را در دل مردمان این خطه جای دهد.
وی که مورد حمایت تمندانی و هاشمزهی بوده، در تلاش است نظر موافق ائتلاف را به خود جلب کند.
به مانند سایر رقیبان در روزها و شب های اخیر نشستهای فراوان دعوتی در منزل این کاندیدا و نیز بزرگ طایفه اش بر پا شده و او بیشتر به واسطه سرمایه دار بودن خود و طایفه اش به آینده ای موفق دلبسته است.
عبدالسلام پاکزاد نیز به نظر می رسد بین آمدن و نیامدن تردید دارد و شاید منتظر است که رقیبانش چه طرح و برنامه و ایده ای دارند تا او بتواند طرحی نو بیاندازد و به موفقیت برسد.
تعهد دادن سران ائتلافی اقوام خاش در نشستهای مشورتی رکن مهم و اثر گذار برای به موفقیت رسیدن فرد مورد حمایت می باشد، اما به نظر می رسد تغییر در افکار و نگرش جوانان را فراموش کرده اند.
گر چه در ائتلافها درصد موفقیت افراد بالا بوده اما در سالهای اخیر نشان داده شد که اندیشه و ایده های جوانان بر افکار قدیمی ها چیره شده و فرمانبری از سران نیز کاهش یافته است.
در هر صورت خواسته و دعای مردم خاش بر این است که فردی شایسته و در شان آنان روی کار بیاید و بتواند به تحقق اهداف اسلام و کشور و ملت کمک نماید.
همه دعا می کنیم که خداوند فردی را موفق کند که خیری برای مردم دارد.
تازه های خبری خاش، ایران و جهان را در کانال تلگرام خبر خاش آنلاین بخوانید: https://telegram.me/joinchat/B1ro7DwQWJLXZgZCqhQNxw