معاون آب و فاضلاب کشور:پروژه انتقال آب کارواندر به خاش سه سال دیگر به بهره برداری می رسد
معاون پشتیبانی شرکت آب و فاضلاب کشور گفت:بر اساس تعهد پیمانکار پروژه انتقال آب کارواندر به خاش تا سه سال آینده به بهره برداری می رسد.
محمدرضا گیاهی افزود:این پروژه با تلاش و همت بخش خصوصی به طول هفتاد کیلومتر و با سرمایه گذاری دویست میلیارد تومانی اجرایی می شود.
وی اظهار داشت:جدای از اجرای سد که از برنامه های آینده دولت می باشد کار اجرای خطوط تامین و انتقال و ساخت چند تصفیه خانه و ایستگاههای پمپاژ در دستور کار بوده که پیمانکاران مربوطه در این حوزه ها فعالیت خواهند داشت.
گیاهی بیان کرد:آبرسانی و تامین آب شرب سالم و با کیفیت مورد نیاز شهروندان سیستان و بلوچستان و منطقه خاش از دغدغه های مهم دولت بوده و تلاش می کنیم به نیازهای مردم منطقه پاسخ بدهیم.
معاون آب و فاضلاب کشور ادامه داد:نگاه رهبری و دولت بالا بردن شاخص های خدمات در ابعاد مختلف و از جمله مباحث آبرسانی بوده و خوشبختانه دولت تلاش می کند در این راستا خدمات مطلوبی ارائه بدهد.
گیاهی گفت:پیمانکار پروژه انتقال آب کارواندر به خاش بر مبنای فروش آب فعالیت می کند.
وی ابراز امیدواری کرد:با برنده شدن یک پیمانکار قوی که تا دو ماه آینده قرار داد اجرای طرح با آن منعقد می گردد این پروژه زودتر از موعد سه ساله به بهره برداری برسد و دولت نیز تلاش می کند با حمایتهای ویژه این یکسال عقب ماندگی را جبران کند.
معاون شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه در کشور افزون بر 430 میلیارد متر مکعب نزولات جوی در سال وجود دارد گفت:متاسفانه بر اساس بی برنامگی ها و نبود تدبیر مناسب حدود 130 میلیارد متر مکعب آب از این حجم ذخیره می شود و مابقی هدر می رود.
محمدرضا گیاهی در نشست بررسی مشکلات آبرسانی شهری و روستایی شهرستان خاش افزود:سالانه از مقدار 130 میلیارد متر مکعب آب ذخیره شده حدود 85 درصد به مصرف می رسد که رقم مصرف آب در این حجم ذخیره ای در دنیا دو درصد می باشد.
وی اظهار داشت:هم اینک بجای داشتن ذخیره آب 500 میلیارد متر مکعبی در کشور حدود 360 میلیارد مکعب در اختیار داریم که سالانه از این میزان ذخیره آب نیز هفت میلیارد مکعب هدر رفت داریم.
گیاهی مصرف آب در بخش آب و فاضلاب کشور را شش درصد عنوان کرد و ادامه داد:باید تدبیر شود که از عنصر مهم و حیاتی آب در کشور به بهترین نحو ممکن بهره برداری شود.
میرادی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد:برای اجرای پروژه انتقال آب از کارواندر به مقصد خاش هشت گروه قوی در مناقصه شرکت کرده اند که بر اساس ارزیابی های صورت گرفته با سه گروه توافق شده و حداکثر در دو ماه آینده با یکی از طرفین قرارداد اجرای پروژه منعقد می گردد و تلاش می کنیم این پروژه در کمتر از سه سال بهره برداری شود.
وی اظهار داشت:پیمانکار قبلی این پروژه که ضعیف بود خلع ید گردید و بر اساس تخلفات پیمانکار پروژه را مجبور شدیم تعطیل کنیم.
میرادی افزود:با توجه به اینکه حجم زیادی از این پروژه ملی توسط پیمانکار با سرمایه گذاری بالای دویست میلیاردی انجام می شود بایستی پیمانکار بتواند ضمانت نامه اجرایی را بخوبی تامین کند لذا بر همین اساس کارها با حساسیت پیگیری می شود.
محمدرضا نارویی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان نیز گفت:دولت برای اجرای پروژه های آب روستایی در این استان دویست میلیارد تومان هزینه می کند که اعتبارات مورد نیاز آنها از منابع استانی و ماده 180 تامین می گردد.
وی اظهار داشت:از مجموع 980 روستای شهرستان خاش بالای 370 روستا دارای شبکه آبرسانی هستند که این رقم نشان می دهد شاخص دسترسی به آب شرب در روستاهای منطقه خاش 66 درصد بوده و این شهرستان برای رسیدن به شاخص کشوری فاصله زیادی دارد.
نارویی گفت:هم اینک پروژه های مهمی مانند دشت آبخوان، ده رئیس و حومه خاش را در دستور کار داریم که تنها در حوزه دشت آبخوان 48 روستا در آینده به همت دولت از نعمت آب شرب بهره مند خواهند شد.
حمیدرضا پشنگ نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه بالاترین ظرفیت آبی استان به خاش تعلق دارد گفت:حجم وسعی از آب در این منطقه به هدر می رود.
وی ضرورت اجرای سد و مهار آب رودخانه های مرزی با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی را خواستار شد.
امام جمعه اهلسنت و فرماندار خاش نیز از تلاشها و همت دولتمردان در راستای خدمت رسانی به شهروندان در این منطقه مرزی قدردانی کردند.
مولوی محمدعلی شهنوازی و محمد اکبر چاکرزهی آبرسانی به خاش از کارواندر را از دغدغه ها و آرزوهای دیرینه مردم منطقه یاد کردند و گفتند این مبحث بعنوان یک قصه پر غصه مطرح بوده و تلاشها و همت دولتمردان با تاخیر در اجرای این پروژه زیر سئوال رفته است.
کانال خبر خاش آنلاین در تلگرام را به دوستان خود معرفی کنید.
تازه ترین خبرها را در این کانال بخوانید. https://telegram.me/joinchat/B1ro7DvRlkmCWqBgXXssjw