از انتخابات خاش چه خبر؟
به فاصله بیش از 100 روز تا انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی شاهد انتشار خبرهای داغ و تحلیل های شخصی و برپایی میزگرد های انتخاباتی از حوزه انتخابیه شهرستان خاش هستیم.
جدای از مباحث دعوتی ها و نشستهای سران و تبلیغ رسمی توسط نامزدها و هواداران شان شاهد صدور بیانیه ها و اطلاعیه ها در سطح شهر و فضای مجازی هستیم.
اخیرا پیامی از سوی بشیراحمد ریگی بزرگ طایفه ریگی با این مضمون در فضای مجازی منتشر شد.
سروران ارجمند طایفه ریگی سلام علیکم: بدینوسیله به اطلاع تمام طایفه ریگی می رساند جلسه هم اندیشی طایفه بزرگ ریگی پنج شنبه مورخه 21 آبان 94 در مسجد جامع روستای اسکل آباد برگزار خواهد شد، لذا از همه ریش سفیدان، معتمدین، فرهیختگان و جوانان و کلیه افراد طایفه تقاضا می شود در این هم اندیشی حضور بهم رسانند حضور گرمتان باعث همبستگی بیشتر و تجدید دیدار خواهد شد منتظر حضور گرمتان هستیم . از طرف خادم طایفه ریگی حاج سردار بشیراحمدریگی
افراد طایفه گمشادزهی نیز بیکار ننشسته و در پاسخ به این پیام متنی بدین مضمون تهیه و انتشار دادند.
سلام علیکم جلسه همبستگی و هم اندیشی طوایف سادات (گمشادزهی٬سالارزهی٬نهتانی٬سارانی٬٬شیخ حسنی و...) در آینده ای نزدیک جهت اتحاد و همدلی و همزبانی در راستای اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و اعلام حمایت همه جانبه از کاندیداتوری حمید گمشادزهی در عرصه انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی ایران در حوزه انتخابیه دلاورخیز شهرستان خاش و میرجاوه و بخش های تابعه در روستای خلیل آباد (پسیل)گشت برگزار می گردد.
اسحاق هاشمزهی از فرهنگیان و فعالان فضای مجازی در شهرستان خاش نیز با انتشار متنی با عنوان خود کرده را تدبیر نیست به دیدگاههای خود در رابطه با انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه خاش پرداخته است.
هم اینک توجه شما را به این متن جلب می نماییم.
هر چه به اسفند ماه نزدیکتر می شویم تب و تاب انتخاباتی در شهرستان خاش گرمتر می شود .
نشست و برخاست های انتخاباتی با حضور کاندیداهای مجلس آغاز گردیده، ائتلاف نور که مجموعه ای از اقوام حاشیه تفتان می باشد در تلاش است تا با هم فکری و شور و مشورت اعضاء گزینه اصلح خود را از میان کاندیداهای مطرح انتخاب نموده و روانه کارزار انتخاباتی بکنند.
وقتی اخبار انتخاباتی چند روز اخیر مربوط به ائتلاف مردم را رصد می کنم حس می کنم بار دیگر قرار است تراژدی دوره گذشته تکرار شود و بار دیگر خودمان با سیاستهای اشتباه و تصمیمات تحجر گونه برخواسته از تعصبات مدفون، شرایط را برای تکرار گذشته محیا کرده و با کم فکری و کج فکری فرش قرمزی پهن کنیم برای تکرار ناکامی های گذشته.
یادمان باشد شکست ادوار گذشته مان به انتخاب اشتباه مان بوده، این سیر طبیعی است که در کارزار انتخابات فقط یک گروه پیروز می شوند اما منتخب نهایی نماینده همگان خواهد بود نه فقط همان یک گروه.
در شکست گذشته یک امید را احساس کردیم و آنهم امید به اینکه شکست ها عبرتی باشد برای پایان نا کامی هایمان.
و در سایه تفکر و تعقل با یک هم سویی این نابسامانی پایان یابند، قطعا با انتخاب گزینه اشتباه در این ائتلاف فقط مسیر برای رقیبمان هموارتر خواهد گشت.
این بار نیز به نظر می رسد اعضای هیئت منصفه ائتلاف نور که وظیفه شان انتخاب کاندید اصلح از میان کاندیداها بر مبنای شایسته سالاری و محبوبیت و مقبولیت و سوابق مدیریتی و دارا بودن پشتوانه قوی مردمی می باشد باز هم همانند دوره قبل دچار اشتباه محاسباتی شده اند که قطعا نتایج آن برای شهروندان خاشی ناگوار خواهد بود. به عنوان یک شهروند مقیم شهرستان خاش و با نظر به این که قصد حمایت از هیچ کاندیدایی را نداشته بر خود لازم دانستم نکاتی رو خدمت اعضای شورای مشورتی و تصمیم گیرندگان ائتلاف نور و بزرگان طوایف عرض بکنم و آن این مهم که اکنون که سرنوشت و عزت و سربلندی چندین قوم در گرو تصمیمات شما می باشد، با دیدی وسیع تر و نیز بهره گیری از اندیشه های پاک جوانان و تحصیل کردگان علما و روشنفکران تمام اقوام، تصمیمی بگیرید خارج از احساسات و تعصبات قومی تا باعث سربلندی و عزت همه مان گشته و منافع عموم مردم حوزه انتخابیه را در بر داشته باشد.
یادمان باشد پیروزی در گرو وحدت و همدلی و راستی آزمایی رقم خواهد خورد و وحدتی که فارغ از همدلی باشد اتحاد نیست و با شکست مواجه خواهد شد همچنین همدل بودن همگان در گرو انتخاب گزینه اصلح و درست خواهد بود و بس.
و مطمئنا اگر اینبار صحنه را واگذار کردیم، قطعا مرگ انگیزه هایی رقم خواهد خورد، که دیگر بار حتی اندیشه برخاستن را نخواهد داشت.
پس اگر خواهان همدلی هستید در انتخاب گزینه اصلح با تدبیر و سیاست پیشین گام بر ندارید زیرا نتیجه اش چیزی جز شکست برایمان نخواهد بود.
و این نکته اساسی و مهم هرگز از یادتان نرود:
شما قرار است جای افرادی تصمیم بگیرید که چشم شان دیر زمانیست به روزنه امید دوخته شده است.
کشاورزانی که جور کشیده اند از خاموشی عدالت.
جوانانی که خشکیده اند از تزویر.
و تحصیلکردگانی که قربانی سیاستهای غلط نماینده فعلی شهرستان شده اند که در طول دوازده سال فقط شعارهایی از جنس پنبه و هوا به مردم داده است.
اعضای شورای مشورتی ائتلاف نور مواظب باشید شما در پیشگاه خداوند مسئول خواهید بود زیرا شما امین و منصف مردم هستید پس منصفانه عمل کنید و قطعا اگر به جهت رسیدن به منافع شخصی منافع عمومی را نادیده گرفته و تنها به خود و اطرافیانتان بیاندیشید موفق نخواهید شد.
باید فضا را برای شایسته سالاری به جای طایفه سالاری محیا سازیم در واقع فضای بدیل فضای طایفه گرایی، فضایی تعاملی است نه تقابلی، فضایی است همدلانه برای توسعه شهر و نه فضایی بخشی نگر و در نهایت فضایی است شایسته سالار، شایسته محور و مهم تر از آن شایسته پرور.
و البته باید متوجه این امر بود که تنها انتصاب شخص به یک طایفه عامل تاثیر گذاری در انتخاب شدن و رأی آوردن نیست بلکه خصوصیات شخصی، اجتماعی و نفوذ فردی و تاثیر گذاری خود شخص در سطح جامعه هم از عوامل مهم و تعیین کننده دیگری در امر انتخاب می باشد که باید به این نکته مهم توجه گردد.
با توجه به اینکه فرصت مان محدود است پس می طلبد در این امر مهم متفکرانه بیاندیشید و معقولانه تصمیمی بگیرید که عزت و سربلندی همه اقوام شهرستان خاش را شامل گردد .اسحاق هاشمزهی آبانماه 94
**
هم اینک توجه تان را له چکیده ای از مطالب مطرح شده در میزگرد انتخاباتی فضای مجازی خاش آنلاین جلب می نمایم.
رسول قلندرزهی شهروند خاشی عنوان کرد: با توجه به انتخابات شورای شهر و تصمیم گیرندگان ائتلاف نور متاسفانه ائتلاف در شهرستان خاش جوابگو نخواهد بود و بعضی از اقوام از این ائتلاف نور کنار گذاشته شدند اکثریت شهروندان شهرستان خاش توجهی به ائتلاف ندارند و خودشان با تشخیص خودشان به فردی که اصلح باشد رای می دهند چون بارها این ائتلاف را مشاهده و تجربه نموده اند و هیچ کسی نمی تواند به زور در گروه ائتلاف رای شان را تغییر دهد زیرا مردم خود آگاهند و با تشخیص خود رای خواهند داد.
اسحاق هاشمزهی نیز بیان کرد: آقای قلندرزهی من خطاب نامه ام ائتلاف مردم بود و طوایفی که با وحدت و همدلی در صدد تغییر وضعیت هستند که قطعا اگر تصمیمی بر مبنای خرد جمعی با محوریت شایسته سالاری گرفته شود صحنه انتخابات به نفع مردم خاش رقم خواهد خورد.
عبدالوهاب شهنوازی شهروند دیگر خاشی اظهار داشت: ان شاءالله که رویکرد همه فرهیختگان شهرستان خاش تغییر در راستای انتخاب فردی شایسته و توانمند است که این سایه ی نا فرجامی را این دیار بیرون اندازن.
رسول قلندرزهی افزود:جناب آقای هاشمزهی شما در رابطه با ائتلاف نورنوشته بودیدنه ائتلاف مردمی چون ائتلاف نور را یک سری افراد هستند تشکیل داده و به خواسته خودشان روزی یک برنامه پیاده می نمایند به جای اینکه اقوام و طوایف را به وحدت دعوت نمایند متاسفانه تاکنون بر عکس حرکت کردند و جواب برعکس نیزگرفته اند.
به گفته وی باید روشنفکران، نخبگان، اساتیدبزرگوار دانشگاه ومعتمدین و ریش سفیدان از تمام اقوام به طرف وحدت و همدلی حرکت نمایند تا بتوانند به افراد اصلح تری رای بدهند.
قلندرزهی گفت:همه اصلح هستند و بایدبا درایت و تشخیص و آگاهی خودشان به اصلح ترین فرد رای بدهند پس بنابراین ذهنیت افراد را خراب نکنیم رای آزاد است و جمهوری اسلامی ایران این آزادی را به همه مردم و جناحها داده تا با آزادی خودشان آزادانه رای بدهند ما نباید ذهنیت افراد را برای شخص خاصی خراب کنیم هر کسی عقیده و نظر خاص خودش را دارد و هرکاندیدی که انتخاب شود نماینده تمام شهروندان شهرستان خاش است و به رای مردم باید احترام بگذاریم و نگوییم از روی نادانی رای دادند.
به تعبیر این شهروند شصت و شاهد هر دو ادعای بزرگی می نمایند پس چرا انگشت کوچک لایق انگشتریست، امیدوارم اصلح ترین و شایسته ترین افراد انتخاب شوند. نادر میربلوچزهی نیز اظهار داشت: متاسفانه افراد تحصیلکرده و نخبگان و فرهنگیان و اساتید نقشی در انتخاب اصلح ندارند.
احمد کرد نیز گفت: شما به فرد اصلح رای بدید شما که مجبور نیستید به کسی رای بدید که به خاطر پول انتخاب شده هر انسانی اختیار خودش را دارد که به چه کسی رای بدهد.
نادر میر افزود: باید به کل خاش فکر کرد نه به قوم خود متاسفانه بعضی وقتها به کسی رای می دهیم که باید گفت از حب علی نیست از بغض عمر است.
اسحاق هاشمزهی ادامه داد: صحبت و حرفهای من به خاطر منافع شخصی و قومی نیست چون از طایفه ام کسی کاندید نیست و با حرف آقای میربلوجزهی هم موافق نیستم که گفتند بر اساس پول تصمیم گرفته می شود و اگر چنین هست آیا در دوره قبل که آقای خدابخش کرد به عنوان گزینه ائتلاف انتخاب گردید و حضرتعالی هم به عنوان مشاور ارشد ایشون بودید انتخاب بر چه اساسی بود که شما حامی این انتخاب بودید؟
آیا منافع قومی شما تامین شده بود که جزو موافقین بودید؟ و چرا اکنون سران ائتلاف را در جمع متهم به انتخاب بر اساس پول می کنید؟
عبدالوهاب شهنوازی در ادامه اظهار داشت: طوایف و گروههایی که در قالب ائتلاف شکل می گیرند بر اساس اعتماد متقابل و وحدت رویه در جهت رشد شاخص های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برنامه ریزی و گام برخواهند داشت.
چرا زمانی که احساس کردیم در دوره های گذشته ائتلاف نتوانسته فردی شاخص و قابل اعتماد را معرفی کند سکوت کردیم؟ چرا زمانی که موقعیت و شرایط به کام مان بود از کاه کوه ساختیم و تدبیری برای تغییر نداشتیم؟ چرا زمانی که در یک طایفه افراد و سلایق مختلف نمی توانند وحدت و یکپارچگی داشته باشند دیگران را دلسرد و دنباله رو خودمان کنیم؟
و هزاران چرای بی پاسخ اما ائتلافی که در چند سال گذشته با نام نور در شهرستان خاش شکل گرفته وحدت و یکپارچگی بسیار خوبی را برای مردم به ارمغان آورده و اگر در گذشته اشتباهاتی داشته ایم و نتوانسته ایم به آن موفقیت در حد انتظار برسیم صرفا مشکل ساختار شکنی و چند قطبی درونی در هر طایفه ای بوده و ان شاءالله که دیگر مردم خاش به کسانی که چنین ساختاری داشته باشند که نتوانند این انسجام و یکپارچگی را شکل دهند اعتماد نخواهند کرد و زمانی فرا رسیده که مردم خاش دنبال اصلح ترین فرد هستند که گرفتار، بله قربان و اسم و رسم های خاصی نبوده و گوشش برای عده ای خاص بدهکار نباشد بلکه همه مردم را چه مخالفین و موافقین را ولی نعمت بداند و مردم خاش به این نگرش رسیده اند که کسی دلسوز تر از بطن مردم برای شان نیست و قطعا انتخاب خوب و شایسته ای خواهند داشت.
رسول قلندرزهی بیان کرد: درود بر شما دوست عزیز باید عیب کار را پیدا کرد که چرا چنین ائتلافی رو به شکست رفته و چه کسانی باعث شکست شده اند باید آگاهانه اندیشده شود و از روشنفکران، اساتید و بزرگان استفاده شود، نه اینکه ائتلاف توسط گروه خاصی مدیریت شود و مردم فقط از دستورات کورکورانه شان اطاعت نمایند.
نادر میربلوچزهی در پاسخ به انتقاد اسحق از خودش ادامه داد: بله انتخاب دو دوره قبل صد در صد بر اساس تمکن مالی بود به گفته خود هیئت ژوری چون فکر می کردند با هزینه زیاد می توانند برنده باشند اما من و خیلیها چون دنبال تغییر بودیم همراه ائتلاف بودیم تا شاید با برد بتوانیم از انحصاریت جلوگیری کنیم منظور تجربه دوره های قبل بود نگفتم الان سران ائتلاف پول گرفتند.
عبدالوهاب شهنوازی بیان کرد: افسوس که همیشه شعار های قشنگ می سراییم دریغ از عملی درست که به موفقیت بیانجامد و تا زمانی که زد و بندهای پشت پرده برای عده ای خاص باشد واقعیت همین است .
وی گفت:بیاییم همه با هم منفعت طلبی و انحصار را از گردونه خارج کنیم و یا به قول شاعر چشمها را باید شست طوری دیگر بنگریم تا طرحی نو را به همگان با معرفی فردی شایسته برگزینیم .
احمد کرد هم اظهار داشت: این بار سمت بازنده نمی رویم و حتی اگر در ائتلاف نور شخص شایسته ای انتخاب نشد هم دیگر تلاشمان را برای یکی مثل افراد ادوار قبلی نخواهیم داشت.
محمدانور چاکرزهی نیز عنوان کرد: ائتلاف یعنی اعتماد فی ما بین،صداقت و اگر چنین نباشد محکوم به شکست است.
کریم بخش کردی تمندانی نیز گفت: باید اندیشه را از غل و زنجیر تعصب و طایفه پرستی رها کنیم و به برنامه های کاندیداها برای توسعه خاش و حوزه انتخابیه فکر کنیم . بدنبال تغییر به نفع مردم باشیم و بجای تخریب یکدیگر از برنامه های کاندید خودمان بگوییم و بدانیم که مردم ما از طایفه گرایی و تعصبات آن خسته و بدنبال فردی شایسته که زبان گویای آنها باشد هستند مهم نیست در شناسنامه اش چه فامیلی را یدک میکشد لذا چشمها را باید شست تا بهتر دید.
رسول قلندرزهی افزود: تازمانی که در ائتلاف همان قوم سالاری وجود داشته باشد شایسته سالاری وجود نخواهد داشت، چون ائتلاف سران طوایف هر دوره از یک طایفه یک نفر را علم و حمایت می کنند و دستور می دهند باید به این یک نفر رای بدهند که این می شود قوم سالاری.
پس نتیجه می گیریم که مردم با تشخیص خودشان به شایسته ترین رای بدهند تا بشود شایسته سالاری.
احمد کردبیان کرد:آقای کردی طایفه گرایی در نزد ما خیلی وقته مرده، شاید در میان شما هنوز آثاری از آن باشد.
بیایید امشب کاندیدی که شما از آن حمایت می کنید را نقد کنیم، ببینیم به دور از طایفه گرایی آیا شخصی شایسته تر از ایشان در خاش نداریم؟
عبدالوهاب شهنوازی گفت:جناب احمد عزیز فعلا کسی را نقد نکنیم چرا که هنوز فضا و ظرفیت نقد برایمان خوب فراهم نشده و اگر هم نقدی را از روی دلسوزی ایراد کنیم شاید برداشتی نا صحیح و ساختار شکنی باشد و تخریب صورت بگیرد، ان شاءالله که مردم خوب درک می کنند که گزینه مناسبی داشته باشند.
احمد کرد اظهار داشت: حاج آقای کردی باور کنید شایسته سالاری هنوز هیچ جایی در بین ما پیدا نکرده و برای ما مردم خاش هنوز خیلی چیزا هنجار هستند که واقعا جای تاسف دارد اندیشه شما برایم ستودنی می باشد ولی زمانی که واقعا همه ما به دور از تعصبات قومی بیاییم دست به انتخاب بزنیم موفق خواهیم شد.
اسحاق هاشمزهی نیز گفت: آقای کردی باید از ناکامیهای گذشته درس گرفت و هدف و نیت این هست که با وحدت و همدلی ان شاءالله صحنه به نفع مردم خاش رقم بخورد.
رسول قلندرزهی ادامه داد: فکرمی کنید یکی دیگر بیاد چه چیزی درست می شود؟ نمایندگان قبلی هم بودندچه کاری کردند که ایشان نکردند فقط سوء استفاده نکردند که از اقوام خود به پستهای مدیریتی بگمارند اگر پستهای مدیریتی را بنگرید انصافا ببینید دست چه کسانی می باشد کمی واقع بین باشیم.
در حوزه انتخابیه شهرستان خاش(بخشهای مرکزی، نوک آباد و ایرندگان) و میرجاوه کورین و نصرت آباد یک نفر به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا می کند.
کانال خبر خاش آنلاین در تلگرام را به دوستان خود معرفی کنید.
تازه ترین خبرها را در این کانال بخوانید. https://telegram.me/joinchat/B1ro7DvRlkmCWqBgXXssjw