افزایش 110 درصدی داوطلبان مجلس شورای اسلامی در سیستان و بلوچستان
ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی استاندار و رئیس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان گفت: نام نویسی داوطلبان نامزدی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مقایسه با دوره قبل در این استان 110 درصد افزایش داشته است.
علی اصغر جمشید نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در هفت روز مهلت قانونی تعیین شده برای نام نویسی مجلس شورای اسلامی 299 نفر داوطلب شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در شش حوزه انتخابیه سیستان و بلوچستان نام نویسی کردند که در مقایسه با 142 نفر دوره قبل بیش از 110 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه حضور زنان داوطلب در این دوره 500 درصد نسبت به دوره قبل افزایش نشان می دهد، ادامه داد: 24 نفر از مجموع داوطلبان این دوره زن هستند که هشت درصد از کل داوطلبان را تشکیل می دهند و در مقایسه با چهار نفر دوره قبل 500 درصد افزایش دارد.
رئیس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان اظهار داشت: میانگین نام نویسی برای هر کرسی مجلس شورای اسلامی در استان 37 نفر است که جوانترین آن متولد 1364 از حوزه انتخابیه چابهار و مسن ترین آن مربوط به حوزه سراوان با 67 سال سن است.
جمشید نژاد افزود: سن 124 نفر از داوطلبان بین 41 تا 50 سال است که بیشترین گروه سنی داوطلبان را شامل می شود.
وی ادامه داد: تعداد افرادی که سابقه نمایندگی در مجلس شورای اسلامی را حداقل یک تا سه دوره دارند 17 نفرند.
وی گفت: بیشترین فراوانی برای نام نویسی نامزد رقابت های مجلس شورای اسلامی استان در مقطع تحصیلی فوق لیسانس با 227 نفر، دکتری 49 نفر، لیسانس 17 نفر و دیپلم دو نفر است.
وی با اشاره به اینکه در قانون حداقل مدرک تحصیلی برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی فوق لیسانس مشخص شده است، گفت: عمدتا تحصیلات کمتر از فوق لیسانس مربوط به جامعه ایثارگران است که رده ارفاقی دارند و معادل کارشناسی ارشد هستند و دیپلم ها نیز به دلیل حضور هر دوره نمایندگی یک مدرک تحصیلی شناخته می شوند.
رئیس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان افزود: بیشترین داوطلبان برای نامزدی مجلس شورای اسلامی مربوط به حوزه انتخابیه زاهدان با 103 نفر و کمترین داوطلبان در حوزه خاش با 23 نفر است.
جمشید نژاد ادامه داد: به طور کلی در این دوره نام نویسی از میان همه گرایشها و جناح های سیاسی، جانبازان و خانواده های شهدا داوطلب حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی بیان کرد: مجموعه فاکتورها دست در دست هم داده تا مشارکت در نام نویسی استان بالا باشد به طوری که مهمترین آن افزایش جمعیت استان و تحصیلات نامزدها، مشارکت بانوان، فضای سیاسی حاکم بر کشور و امیدواری و اعتمادی که به مجریان انتخابات دارند جزء فاکتورهایی است که باعث مشارکت بیشتر برای حضور در انتخابات است.
وی ادامه داد: مشارکت بالا برای حضور در صحنه انتخابات بعضا با شگردهایی از سوی داوطلبان وجود دارد از جمله اسامی مشابه و یا ایجاد اشتیاق در میان قوم و یا طایفه و ترغیب آنان برای شکستن آرای افراد است که این موضوع هیچ ربطی به مجریان برگزاری انتخابات ندارد.
رئیس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان اظهار داشت: لبیک به فرامین رهبری برای میزان مشارکت در انتخابات، امیدواری زیادی را در بین مردم به وجود آورده تا بیشتر شرکت کنند.
استان سیستان و بلوچستان دارای هشت کرسی در مجلس شورای اسلامی شامل زابل (زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز) دو نماینده، زاهدان دو نماینده، خاش یک نفر، ایرانشهر (ایرانشهر، دلگان، فنوج و سرباز) یک نفر، سراوان(سراوان، سیب سوران مهرستان) یک نفر و چابهار(نیکشهر، کنارک، چابهار و قصرقند) یک نفر است.
کانال خبر خاش آنلاین در تلگرام را به دوستان خود معرفی کنید.
تازه ترین خبرها را در این کانال بخوانید. https://telegram.me/joinchat/B1ro7DvRlkkrAVfYsjA2bQ