8 ماه اعتماد به جوانان سبب تحول در دلگان شد
با اعتماد دولت به جوانان و انتصاب یک فرماندار نخبه، جهادی، پرتلاش و سخت کوش در 8 ماه اخیر تحول و توسعه و عمران و آبادانی به مردم دلگان سیستان و بلوچستان هدیه شده است .
به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، یکی از مطالبات به حق مقام معظم رهبری و دولت و مردم اعتماد کردن به جوانان و بهره گرفتن از توان بانوان بوده که در سالهای اخیر به این مهم در سیستان و بلوچستان توجه شده و افرادی مانند مجتبی شجاعی فرماندار جوان و نخبه دلگان، حمیرا ریگی فرماندار سابق قصرقند و سفیر ایران در برونئی و خانم بامری شهردار چگردک دلگان و غیره مورد حمایت قرار گرفته اند .
مجتبی شجاعی فرماندار پرتوان دلگان سیستان و بلوچستان، عنوان جوان ترین فرماندار کشور را به یدک می کشد و در حدود 7 سال حضور خود در دولت به عنوان جوان ترین بخشدار در زرآباد کنارک و بخشداری مرکزی خاش سیستان و بلوچستان خوش درخشیده است .
موفقیت شجاعی در انتخابات دوره قبل شوراها و ریاست جمهوری در حوزه بخش مرکزی خاش که برگزیده کشوری شد و در آن انتخابات نقش بانوان پر رنگ دیده شد یک نمونه از کارهای خلاقانه و سرشار از جذابیت بوده که در نگاه مردم منطقه و استان و کشور و مردم نگاه اهمیت حضور بانوان در کارهای اجتماعی را نشان داد و همگان را به تحسین گفتن واداشت .
شجاعی فردی عملگرا، معتدل، با ویژگی مردم داری و مردم یاری و مورد قبول و احترام جامعه فارس و بلوچ و شیعه و سنی و از جمله اقشار جوان و ورزشکاران و فرهنگیان و علما و معتمدان بوده که با آگاهی و هوشیاری و داشتن بصیرت و با روحیه جهادی و دلسوزانه توانسته بهترین خدمات را به مردم در مناطق محروم سیستان و بلوچستان ارائه دهد .
وی نویسنده چندین کتاب و پژوهشگر و فردی است که با رسانه ها تعامل زیادی دارد و در این 7 سال حضور خود در دولت توانسته عنوان رسانه ای ترین مسئول را از دیدگاه خبرنگاران استان به نام خود ثبت کند و با ارتباط موثر خود با خیران و مسئولان استانی و کشوری، نمایندگان مردم در مجلس توانسته نگاهها را به سمت دلگان جلب کند و هم اینک سند توسعه آن تدوین شده و شهرستان پایلوت دولت در مبحث توسعه ای بوده در میان 14 شهرستان کشوری در شمار مناطق مورد توجه بنیاد مسکن و نیز بنیاد علوی و بنیاد برکت قرار گرفته و کار کلنگ زنی و اجرای افزون بر 40 مدرسه در آن در همین هشت ماه انجام شده است .
تعامل و ارتباط موثر فرماندار دلگان با مردم و مسئولان از او به عنوان چهره ای محبوب ساخته که در جامعه از او به نیکی یاد می شود .
استقرار 5 اداره در شهرستان دلگان و حضور چندین باره مسئولان استانی به دلگان و حضور مسئولان دلگان به مرکز کشور در کنار حمایت از مدیران جوان ادارات دلگان متولدین سال 1365 به بالا، شهر شدن چگردک و انتخاب جوان ترین شهردار کشور که از اقشار بانوان( متولد سال 1369) بوده، منجر به سازش شدن 13 مورد اختلافی قومی از 16 اختلاف با پیگیری های او و بهره گرفتن از توان علما و مسئولان در نهاد نمایندگی ولی فقیه در استان و استانداری و سپاه در زمان حضور وی در دلگان انجام شده است .
مجتبی شجاعی فرماندار دلگان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با ایسنا برقراری ارتباط و تعامل مدیران و مسئولان و همبستگی اقشار مختلف را از رمزهای مهم رسیدن به موفقیت و تلاش برای کاهش دادن مشکلات در مناطق و استان های کشور عنوان کرد .
وی اظهار کرد: بهره گرفتن از ظرفیت های مختلف شهرهای کشور در جهت ارائه خدمت شایسته به مردم از وظایف مهم مسئولان است .
شجاعی، انجام کارهای جهادی و اخذ تصمیمات کارشناسانه و پیگیری مشکلات مردم را با هدف توسعه شهرستانها و مناطق مهم ارزیابی و تاکید کرد: کمک به رشد و بالندگی کشور با همراهی و اتحاد مردم و مسئولان میسر می شود .
فرماندار دلگان با تقدیر از نگاه بلند دولت بالاخص مدیران وزارت کشور و استانداری سیستان بلوچستان در خصوص تعیین شهرستان دلگان به عنوان شهرستان پایلوت توسعه اقتصاد مقاومتی از سوی دولت و تنظیم سند توسعه شهرستان تا سال ۱۴۰۴ که مبنای اتخاذ تصمیمات سنجیده است، گفت: شهرستان دلگان، با ویژگیهای پلی ژنتیگ از لحاظ قومی و مذهبی و وحدت در عین کثرت و همچنین موقعیت خاص جغرافیایی و فاصله عقربه ای با شعاع ۴ ساعته تا بندرعباس و کرمان و زاهدان و چابهار مشروط به تکمیل محورهای شریانی و اصلی و همچنین وضعیت آب و خاک و استعدادهای کشاورزی و دامداری و... و تمدن غنی جازموریان از فرصتهای خوب استان و منطقه برای نقش آفرینی منطقه ای و ملی بوده که این مهم مستلزم حمایت ویژه و تامین منابع احداث و تکمیل طرحهای عمرانی با پیوست فرهنگی و آمایش سرزمین است .
مجتبی شجاعی افزود: در صورت تامین اعتبار، ایجاد راهبرد مثلث محورهای ایرانشهر دلگان به زهکلوت، هودیان به مسجد حضرت ابوالفضل ع، چاه اسحق جلگه به زیارت گیابان، تحول و انقلاب عظیمی در اقتصاد و امنیت منطقه رخ خواهد داد و ضمن کاهش مسیر به مقصودهای مذکور و اتصال بنادر و خارج کردن دلگان از بن بست اقتصادی میتواند در حمل بار و مسافر و محصولات کشاورزی نقش مهمی ایفا نماید که این مساله نیازمند تخصیص منابع اعتباری ملی است .
شجاعی گفت: اجرای ۳۶ کیلومتر توسعه برق، اجرای مجتمع های ۶ گانه آب روستایی و تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی، احداث مدارس شبانه روزی در جلگه و بخش مرکزی، اجرای طرحهای آب شهری، اجرای آبیاری تحت فشار برای عشایر و کشاورزان، مدیریت تالاب جازموریان، اجرای طرحهای آبخیزداری و.... از مطالبات مردم است .
شهر زیبای دلگان در سیستان و بلوچستان یک شهرستان در حاشیه تالاب جازموریان در جنوب غربی استان سیستان و بلوچستان است که با هر یک از شهرهای زاهدان، کرمان، چابهار و بندرعباس 4.5 ساعت فاصله دارد و یکی از قطبهای کشاورزی استان است .
مجتبی شجاعی فرماندار دلگان که بخشدار زرآباد و بخشدار مرکزی خاش بوده با تعلق خاطری مثال زدنی دلگان را چنین توصیف میکند: دلگان 1+4 ویژگی دارد .
یکی از ویژگیهای منحصر بفردی که قابل جمع بستن با سایر ویژگیها نیست مردم این منطقه هستند .
در استانی که پلیژنیک و موزاییکی است و تنوع اقوام و مذاهب در آن وجود دارد در دلگان باز هم این غلظت بیشتر است. یعنی دلگان با داشتن یک تمدن کهن، خاستگاه بخشی از طوایف ریشهدار استان است .
مردم بلوچ منطقه به لحاظ مذهبی عمدتا شیعه هستند اما خانوادهها عمدتا تشییع و تسنن هستند و بسیار راحت زندگی میکنند و به طور کلی دلگان از این زاویه هرگز دچار مشکل نبود .
شجاعی در تشریح وضعیت دلگان به خبرنگار ایسنا میگوید: دلگان با داشتن 38 درصد نخیلات استان قطب کشاورزی سیستان و بلوچستان است. کشت زراعی و باغی پررونقی دارد و عمده محصول آن خرماست. رقم "پیارم" که عمدتا خرمای گران قیمتی در بازار است و حدود 60 تا 70 هزارتومان قیمت دارد محصول این منطقه است، و خرمای معروف دیگر منطقه هم "ماژول" است. امسال که خرما خوب بود با برنامهریزی انجام شده بستهبندی خرما با همکاری یک کشت و صنعت با نام منطقه انجام شد و کشاورزان خیلی خوشحال بودند .
فرماندار دلگان بااشاره به دیگر محصولات منطقه از چای ترش و حنا یاد میکند و میگوید: در دلگان در 700 هکتار چای ترش کشت میکنیم و از این لحاظ دلگان قطب تولید چای ترش کشور است. در تولید حنا 1200 هکتار زیر کشت داریم که رقم خوبی است و البته در کشت محصولات جالیزی نیز تاکنون رونق خوبی داشتیم که امسال به خاطر کمبود آب، این کشتها را محدود کردیم. دلگان از قطبهای تولید گندم و مرکبات هم به شمار میرود .
وی دلگان را در حوزه کشاورزی صاحب تمدن دانسته و در عین حال به مشکلات این حوزه اشاره میکند و میگوید: در حاشیه تالاب جازموریان که از بافت و راور شروع میشود و تا اینجا ادامه دارد یکی از مهمترین آسیبها چاههای غیرمجازی است که حفر شده است. در حال حاضر 10 هزار حلقه چاه در استان کرمان و سیستان و بلوچستان وجود دارد .
شجاعی با بیان این مطلب که تالاب جازموریان تقریبا به صورت مساوی در کرمان و سیستان و بلوچستان تقسیم شده است، یکی از تهدیدات جدی آینده را چاههای غیرمجاز و عدم پیشبینی حقابه تالاب برای استان سیستان و بلوچستان میداند و با گریزی به اقدامات انجام شده در 8 ماهه استقرار در فرمانداری دلگان میگوید: رفع این مشکلات را به تازگی شروع کردیم. متاسفانه احداث سدهای گوناگون و متعدد اجازه نمیدهد که آب سد جیرفت بعد از آبیاری قلعه گنج و ... به دلگان برسد. این از موضوعاتی است که نیازمند تشکیل کارگروه و مطالعه است. لذا برای اولین بار با کرمان شورای اداری مشترک برگزار کردیم .
شجاعی تاکید میکند: اینجا شرایط چند سال قبل تالاب هامون را دارد که خشک شده است. اگر رسیدگی کنیم شاید بتوانیم جلوی یک فاجعه زیست محیطی و اجتماعی و ... را بگیریم. این اتفاق در حال رخ دادن است و از طرفی اولویت اول ما موضوعیت دادن به کارهای مطالعاتی است. تالاب جازموریان منشا 20 تا 25 درصد آلودگی زیست محیطی و گرد و غبار در کشور است. از سویی دیگر با توجه به مزیت تالاب جازموریان - که منشا آن همه داخلی است – نسبت به هامون - که بخشی از آن به افغانستان وابسته است – با یک مدیریت مشترک میتوان آن را حل کرد .
فرماندار دلگان با تاکید بر ضرورت تخصیص حقابه تالاب جازموریان میگوید: این حقابه باید از سوی کرمان داده شود اما به خاطر سدهای احداثی این امر انجام نمیشود، به گونهای که 700 میلیمتر بارندگی سال گذشته ظرف یک هفته جذب زمین شد و نمکزار حاصل آن است.